Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

2015 YILI TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERİ

 

15-22 Nisan tarihleri arasında Ülkemizde ve ilimizde kutlanan turizm haftasında, toplumumuzda turizm olgusunu yerleştirmek, gençlerimizin ve halkımızın turizm bilincini artırmak ve turizm hareketlerine katılımını sağlamak amaçlanmaktadır.

Hepimizin bildiği gibi dünyada turizm’e çok önem veriliyor. Bunun önemli iki gerekçesi var. Birincisi turizm sayesinde insanlar bir birleriyle tanışıyor, kaynaşıyor, kültürler yakınlaşıyor. Bu yolla insanlar bir birbirlerini tanıdıktan sonra daha barış içerisinde yaşıyor.

İkinci önemli gerekçesi ise en az maliyetle en fazla gelirin elde edildiği sektörlerin başında gelmesi nedeniyle turizm’e çok önem verilmektedir. Hatta milli geliri ülkemizden yüksek olan bazı ülkelerin en önemli gelir kaynağının turizm olduğunu görüyoruz. Benzer şekilde son 20 yılda bizim ülkemizde de turizm hızla gelişmekte, buna paralel olarak turizm bölgelerinde yöre insanının geliri artmakta, hem turizm sayesinde istihdam oluşmakta, hem de ülke ekonomisine önemli katkılar sağlanmaktadır.Turizm gelirlerinde yöresellikten bahs ediyoruz. Bahsediyoruz. Çünkü;  turizm yerel bir olgudur. Ulusal ve uluslar arası boyutu vardır. Yerel yönetimler, turizm işletmeleri, oteller, seyahat acenteleri, konak işletmeleri, lokantalar, meslek kuruluşları ve tanıtım misyonlu STK’lar ile geleceğimiz olan gençler ve nihayet tüm halkımız yerelde, Turizm Sektörünün içindedir ve daimi temsilcileridir.Şu gerçeği belirtmeliyiz ki; sektör içerisinde yer alan aktörler turizm’in eğitiminde, tanıtımında, yatırımında daha fazla proje üretmek zorundadır. Turist İstatistiklerine baktığımız zaman, 2006 yılında ; 62.220 yerli, 150 yabancı olmak üzere toplam ; 62.370 ziyaretçi, 2014 yılı sonu itibariyle, 111.402 yerli, 8.082 yabancı olmak üzere toplam ; 119.484 kişi Gümüşhane’yi ziyaret etmiştir.  Bu rakamlar yeterlimidir. Asla yeterli değildir. Bakanlığımızın belirlediği turizm stratejisi ve Sayın Valimizin Gümüşhane için çizdiği turizm vizyonu doğrultusunda, himayelerinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Ortak gayretlerimizle Gümüşhane’mizin turizm şehri olma yolunda, en kısa zamanda özlediğimiz seviyeye geleceğine yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle yaşadığımız Turizm haftasının, turizm sektörüne, Gümüşhane’ye ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Gümüşhane’de sektörün gelişmesine emek veren herkese teşekkür ediyorum. Turizm’e; tatilci, işveren ve emekçi olarak katkıda bulunan herkesin turizm haftasını kutluyorum.